Space Mapper
Space Mapper.

El projecte té per objectiu estudiar com les àrees d’activitat dels ciutadans/es (les zones per les quals ens movem de manera quotidiana) estan relacionades amb la segregació social. L'aplicació de telefonia mòbil Space Mapper, desenvolupada conjuntament per investigadors del CEAB-CSIC i de la Universidat de Princeton, recull dades de mobilitat i permet als usuaris visualitzar els trajectes que han realitzat. Proporciona dades per a un estudi de mobilitat humana a cavall entre l'ecologia i les ciències socials, que té per objectiu millorar el coneixement de l'ecologia del moviment humà i la segregació social existent a les nostres comunitats.

No disposen de gaire informació que relacioni els patrons de moviment individual amb les característiques demogràfiques i ecològiques d’una determinada comunitat i amb Space Mapper volen unir aquests dos mons. Així, després de realitzar una petita enquesta demogràfica, Space Mapper guarda les localitzacions dels usuaris en intervals regulars de temps i les envia a un servidor del projecte de recerca.

Estan buscant, especialment, encara que no únicament, ciutadans/es de Barcelona per poder fer una comparativa amb Nova York i Los Ángeles.

Per participar en aquest projecte de recerca cal descarregar-se l’aplicació gratuïta Space Mapper des de Play Store!.

Per a més informació: