Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà
Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà.

Softcatalà és una organització sense afany de lucre i formada per voluntaris que té per objectiu millorar la presència del català a les TIC. Durant els seus 15 anys de vida els col·laboradors de Softcatalà han vist com el món de les noves tecnologies ha fet un gir de 180 graus. S'han diversificat els sistemes operatius, els aparells, la freqüència d'actualitzacions... i això ha afectat, evidentment, la seva tasca.

Si parlem de programari lliure, un dels més veterans voluntaris de l'entitat, Jordi Mas (@jordimash), considera que és bo “que s'hagin trencat monopolis” però que això ha complicat “poder treballar amb tots els actors per assegurar-nos que el català està disponible a tots els sistemes”.

Respecte a la consolidació del programari lliure entre la ciutadania, Mas assegura que molta gent l'utilitza avui en dia “però no n'és conscient”. Tot i això diu estar segur que el programari lliure “seguirà creixent” durant els propers anys. A continuació, pots veure l'entrevista al Jordi Mas complerta en format vídeo.