Folletó de l'SparkLab amb la frase "Estàs preparat per al futur?"
Folletó de l'SparkLab amb la frase "Estàs preparat per al futur?".

Barcelona compta ara amb un espai on la comunitat pot col·laborar, aprendre, experimentar i produir innovació, serveis, continguts i solucions d'una manera dinàmica i participativa. Es tracta de l'SparkLab, un assaig del que haurà de ser el telecentre del futur. Ara com ara, l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) acull l'SparkLab. Es tracta, però, d'un espai provisional.

SparkLab Barcelona es va inaugurar el passat 17 d'octubre. L'acte va comptar amb la participació del director executiu de Telecentre.org, Miguel Raimilla; el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich; i el tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Antoni Vives.

Representants de diverses xarxes de telecentres i professionals de les TIC van assistir a la inauguració i van participar divendres 18 d'octubre en uns tallers pensats per aprofundir en el concepte de l'SparkLab. Així, en diferents grups van debatre sobre els següents punts: bones pràctiques, integració de la tecnologia mòbil, com desenvolupar serveis d'alt impacte, capacitats del gestor/a de l'SparkLab, la sostenibilitat i l'emprenedoria.

Una de les accions que es té previst que organitzaran els centres SparkLab són les SparkTalks. Es tracta de presentacions de diferents projectes innovadors. La primera edició d'aquestes conferències va tenir lloc divendres a la tarda, sota el lema “There is no future without innovation” i es van poder seguir per streaming a través de la plana web de Punt TIC. Si us les vau perdre, podeu veure el vídeo en aquest enllaç.

 

Més centres s'uniran a l'SparkLab de Barcelona

Miguel Raimilla de Telecentre.org va anunciar durant les jornades que països com ara Nigèria, Bangla Desh, Xile i Corea acolliran aviat SparkLabs.

De fet, el 31 d'octubre es faran públiques a la plana web de l'SparkLab les bases per tal que organitzacions, tant públiques com privades, puguin sol·licitar els drets per fer servir aquesta marca.

 

Pluja d'idees sobre el concepte SparkLab 

Des de l'Oficina Tècnica de Punt TIC us proposem diferents maneres d'aportar les vostres idees sobre aquest moviment i el telecentre del futur i compartir-les amb la xarxa. Ho podeu fer de diferents maneres:

  • Compartint imatges a Pinterest: Us animem a compartir imatges que per a vosaltres representin el nou concepte de telecentre com un laboratori d'innovació i inclusió social. Es tracta d'un tauler de Pinterest on tothom pot fer-ne aportacions, però cal una invitació per fer-ho. Si voleu participar-hi feu-vos seguidors de Punt TIC a Pinterest i us enviarem la invitació.
  • Expicant els reptes del telecentre del futur: El telecentre del futur necessita les nostres idees i creativitat per fer-se realitat. Voleu col·laborar en pensar com serà i quins reptes tindrà? Feu les vostres aportacions en aquest tauler virtual! El tauler recull les aportacions que aneu fent i també idees i propostes que van sorgir als workshops realitzats el passat divendres.

 

Aquí teniu les fotos de la inauguració i dels tallers que van tenir lloc divendres al matí. Aviat us oferirem un reportatge de vídeo que recollirà tot el que va passar aquests dos dies.