En marxa el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya
En marxa el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya.

La creació del CESICAT s'emmarca dins el Pla Nacional d’Impuls de la Seguretat, aprovat el proppassat 17 de març pel Govern de la Generalitat. Aquest Pla té com a la missió garantir una Societat de la Informació Segura Catalana per a tota la ciutadania i fomentar la generació d’un teixit empresarial català d’aplicacions i serveis de seguretat TIC.

Aquest ens s’instal·larà en un principi a l’edifici Redessa de Reus (Baix Camp), i a partir del 2011 es traslladarà a l’edifici Tecnoparc, on disposarà de més de 40.000 metres quadrats d'espai. El CESICAT comptarà amb un grup mínim de 12 d’experts que s’ocuparan de la difusió de notícies i comunicats en seguretat TIC; la publicació de guies de seguretat; l’anàlisi preventiva de vulnerabilitats externes, l’assistència tècnica; l’anàlisi d’incidents de seguretat; l’execució d’un programa de gestió de llistes de configuració segura de sistemes, i la generació d’una base de coneixement de vulnerabilitats i estratègies de resposta.

El passat 6 de juny es va publicar al Diari Oficial de les Unions Europees (DOUE) i al DOGC el concurs, per un import de 3,25 milions d’euros per al període 2009-2012, que té l’objectiu de seleccionar les empreses que proveiran els serveis que oferirà el CESICAT per garantir la detecció ràpida d’incidents de seguretat i comunicació d’alertes, i el suport remot a la contenció i recuperació d’incidents de seguretat, entre d’altres. Aquest concurs es resoldrà a finals d’estiu.

Enllaços d'interès: