A la novena edició, la Mireia Colina Fatjó va ser premiada dins de la categoria Professional i l’Alba Badia Rifà va ser premiada dins de la categoria de DonaTIC Revelació. Escolta-les!

El passat dijous 16 de novembre, la Capella del Museu d’Art Contemporani de Barcelona a la ciutat de Barcelona va acollir l’acte de lliurament dels guardons de la novena edició dels Premis DonaTIC promoguts per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. El certamen va reconèixer la tasca transformadora, la trajectòria professional i la projecció de futur d’una desena de dones tecnòlogues, comptant les guardonades i les mencions especials. Així doncs, després de 9 edicions i 707 candidatures, els Premis DonaTIC es consoliden com un guardó referent en el reconeixement del paper fonamental de les dones en els àmbits tecnològics, així com en la visibilització de nous referents femenins contemporanis a Catalunya.

Des de la Xarxa Punt TIC, s’ha volgut conèixer de primera mà com es va viure l’obtenció del Premi DonaTIC entrevistant dues de les dones guardonades: la Mireia Colina Fatjó, dins de la categoria Professional, i l’Alba Badia Rifà, dins de la categoria DonaTIC Revelació. «Sent sincera, mai hauria esperat guanyar aquest premi. Per mi, és un honor i més tenint en compte el gran talent femení que hi ha a Catalunya», explica Badia. «Va ser una barreja d’emoció i d’incredulitat. La síndrome de la impostora existeix i és real, inclòs amb persones que portem vint anys dins del sector tecnològic. És necessari visibilitzar que aquesta inseguretat és una cosa que tenim intrínseca les dones. No obstant això, va ser un premi a mi mateixa, un reconeixement a mi mateixa i a tot allò que he aconseguit gràcies a lluitar i a tirar endavant», afirma Colina. «A una nena o a una noia, li diria que no tingués por, que si té un somni per molt gran que sembli o molt lluny, vagi cap allà, que lluiti i que treballi», confesa Badia. «L’enginyeria permet canviar el món i sobretot permet construir un de millor. Humanitzar l’enginyeria permetria que les dones s’interessessin per ella», conclou Colina.