Trobada de BYND2015 a l'Associació per a Joves Teb
Trobada de BYND2015 a l'Associació per a Joves Teb.

Dilluns 9 de setembre, el Punt TIC de la Ribera d'Ebre, el de Sant Feliu de Llobregat i l'Òmnia de l'Associació per a Joves Teb han acollit trobades de joves en el marc de la cimera de la joventut BEYOND2015, que se celebra a Costa Rica del 9 a l'11 de setembre. Aquesta conferència té com a objectiu recollir les propostes de joves d'arreu sobre com millorar el món a través de les TIC.

Els i les joves que han participat a les trobades dels Punt TIC han seguit en directe part de les ponències de la cimera, han debatut sobre diferents temes i faran arribar les seves conclusions a l'organització de BEYOND2015 per tal es tinguin en compte i es facin arribar als líders mundials que decidiran la futura agenda de desenvolupament post-2015. 

Com obrir-se camí

Trobada BYND2015 a Sant FeliuA Sant Feliu de Llobregat el debat s'ha centrat en com les TIC poden ajudar als joves a desenvolupar les seves capacitats empresarials i desenvolupar idees de negoci. També van abordar com les noves tecnologies podrien integrar-se en el sistema educatiu per tal d'incentivar l'emprenedoria des de les escoles o com dissenyar mecanismes de participació ciutadana a través d'aquest mitjà. Els participants al debat han estat joves del projecte Yuzz, un concurs d'emprenedoria i talent jove per a crear empreses amb base TIC.

A continuació podeu veure un vídeo amb algunes de les idees que van ocupar el debat a Sant Feliu Online:

 

 

En aquest enllaç podeu llegir la crònica complerta de la jornada que han el·laborat des de Sant Feliu.

 

Les TIC per un món més equitatiu

BYND2015 al TebEls i les joves reunits a l'Associació per a Joves Teb, al barri barceloní del Raval, també han seguit en directe la conferència inial de la cimera i han debatut sobre com millorar el món a través de les TIC i sobre el paper que juga el Teb com entitat social i telecentre en la seva vida.

Durant el debat també s'han tractat temes com la necessitat d'establir canals de comunicació directes i reals entre polítics i joves a través de les noves tecnologies o com fomentar polítiques d'igualtat entre homes i dones.

Aquest vídeo resumeix algunes de les conclusions del debat:

 

 

 Aquí podeu veure la notícia sencera.

 

Emprenedoria a les Terres de l'Ebre

El Telecentre de Ribera d'Ebre també s'ha sumat a la convocatòria amb un debat que ha tingut lloc dimarts amb una desena d'usuaris del punt. 

Els participants han tractat diversos temes relacionats amb les noves tecnologies i han aconseguit consensuar algunes idees i punts en comú: les noves tecnologies són molt necessàries avui en dia per a trobar una feina i els telecentres poden tenir un paper molt important en aquesta formació i capacitació digital. A més, han dissenyat un perfil ideal d'emprenedor: una persona que tingui empenta, una bona idea, competències en TIC i voluntat per a deixar-se assessorar.