Infant utilitzant el ratolí adaptat
Infant utilitzant el ratolí adaptat.

D'una banda, el casal de joves i el casal d’estiu de Masquefa van realitzar diferents activitats informàtiques a càrrec de la professora Susanna Garcia. Amb els més grans, el casal de joves, van fer sis grups per fer sis blocs que ells mateixos van personalitzar i on van anar deixant entrades de les diferents activitats que anaven fent en el casal, així com comentaris i fotografies. Amb els nens i nenes entre 7 i 12 anys es va fer un diari setmanal on ells eren els redactors de les seves pròpies notícies.

D’altre banda, el casal d’estiu de Masquefa i el de La Beguda, van visitar el centre per conèixer les seves instal·lacions i especialment el projecte “CTC accessible”. L’objectiu d’aquestes visites va ser el de sensibilitzar i prendre consciència que hi ha persones amb algun tipus de discapacitat i que aquest fet no els ha d’impedir accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació. Guiats per la dinamitzadora del projecte CTC accessible, Lara Pérez, els nens i nenes van poder fer ús de les diferents eines de què disposa el centre i posar-se així en la pell d’aquells que tenen algunes limitacions físiques o psíquiques.

Amb aquest tipus d’activitats, el CTC ha volgut mostrar als joves i infants que les TIC poden servir com a eina de creació i animació a la vegada que també poden ajudar en el dia a dia de les persones amb discapacitat. Així podríem dir que "tant per als nens i nenes com per al centre ha estat un estiu ple d’activitats i molt productiu, perquè de fet, tots hem après els uns dels altres".