Resum Noticia:

Un grup de científics crea una xarxa 10.000 vegades més ràpida que Internet i un altre grup investiga la forma de produir CDs amb la capacitat de 200.000 DVDs.

Descripció:

Un grup de científics britànics del CERN (European Organization for Nuclear Research) han creat una xarxa anomenada 'The Grid' que funciona mitjançant l'accelerador de partícules més potent del món. Aquesta xarxa està construïda amb cables de fibra òptica  i és 10.000 vegades més ràpida que l'actual Internet. D'aquesta manera, pot transmetre informació gairebé a l'instant. Per exemple, permetria descarregar una pel·lícula en cinc segons.

Ara per ara, però, no s'ha aplicat de forma comercial, sinó que la fa servir el CERN per connectar la seva seu, a Ginebra, amb 11 centres més dels Estats Units, Canadà i Europa.

Un altre grup de científics, en aquest cas de la Universitat de Swiburne (Austràlia), estan realitzant un projecte de nanotecnologia que vol incloure un petabyte en un disc, és a dir, pretén crear un CD amb una capacitat 20.000 vegades major que la del Blu-ray i 200.000 vegades superior a la d'un DVD.

Més informació:

Científics britànics creen una xarxa 10.000 vegades més ràpida que Internet

Los CDs del futuro podrán almacenar 200.000 DVDs en un solo disco