Els guanyadors de Yuzz Sant Feliu: Eduard Morales i Eric Sicart amb el projecte On Combat
Els guanyadors de Yuzz Sant Feliu: Eduard Morales i Eric Sicart amb el projecte On Combat.

Sant Feliu de Lobregat, Girona, Terrassa, Barcelona, Tarragona, i Sant Cugat són les sis ciutats catalanes que acullen un centre del programa Yuzz. Durant uns mesos han ajudat a joves emprenedors/ores a desenvolupar els seves idees de negoci i ara han hagut de seleccionar un projecte guanyador. Els 24 guanyadors/ores viatjaran del 7 al 12 de desembre a Silicon Valley.

A Sant Feliu, per exemple, els guanyadors han estat Eduard Morales i Eric Sicart amb el seu projecte On Combat, empresa dedicada al disseny, producció i comercializació de polseres electròniques especialitzades en esports de combat i accessoris esportius. Durant els darrers sis mesos, el centre Yuzz de Sant Feliu On Line ha donat suport a 20 projectes de joves emprenedors.

A Tarragona la guanyadora ha estat Núria Valero amb Funtrip4all, la primera plataforma web a Europa de turisme i oci creatiu especialitzada en persones amb necessitats especials. El portal connecta a turistes amb gent local amb els seus mateixos interessos, professionals o amateurs, amb o sense discapacitat.

A Barcelona ha gunayat Bente Malmberg amb Notebloc, una llibreta física i digital per a estudiants universitaris. Protect Therm de Marc Carreras ha estat el projecte triat a Girona, una empresa dedicada a la innovació, l'estalvi energètic i l'optimització de les instal·lacions solars tèrmiques.

A Sant Cugat han destacat la feina de David Matanzas amb el seu projecte de disseny i fabricació de multicopters d'altes prestacions Airk. Carlos Madolell ha estat el guanyador al centre Yuzz de Terrassa, amb BraiBook, un dispositiu de lectura per a persones invidents, a través del sistema Braille.

Un cop tornin de Silicon Valley, els guanyadors/ores hauran de presentar les seves idees davant el jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores del programa Yuzz. Se n'escolliran tres finalistes que rebran una dotació econòmica de 30.000, 20.000 i 10.000 euros respectivament per poder desenvolupar els seus projectes.