.

El Teu Parlament es defineix com una Organització de Monitoreig Parlamentari d’àmbit català (OMP), que opera amb total independència dels partits polítics, fundacions de partits i de la pròpia institució que controla. Les OMPs són organitzacions independents, transversals i sense ànim de lucre que volen promocionar la cultura de la transparència, fent èmfasi en la propietat pública de la informació parlamèntaria, i promovent l'educació cívica.

La informació que proporcionen és, per tant, independent, i mostra les funcions de les cambres legislatives així com informació relativa als seus membres polítics i estaments administratius. Pretén garantir el control de l'agenda per part de la ciutadania i oferir eines per a poder-la qüestionar. Facil·lita l'accés a la informació parlamentària i ho fa a través de diferents canals.

Altres funcions destacades són la publicació dels registres de les comissions legislatives, la gravació dels vots parlamentaris, la divulgació d’informació sobre possibles conflictes d’interessos i conductes ètiques; a més de proporcionar accés als arxius històrics, garantizant la privacitat del ciutadà que hi accedeix i la reutilització de la informació que n'ofereix.

La presentació de l'APP d'El Teu Parlament es desenvoluparà al voltant d'un debat entre la Anna Simó, vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya; Antoni Gutiérrez-Rubí, assessor de comunicació, i Joan Subirats, doctor en Ciències Econòmiques i catedràtic en Ciència Política. Tindrà lloc a Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La inscripció, de moment, està oberta a totes aquelles persones que van prestar suport al projecte a través de la campanya de finançament a la plataforma Goteo.org, entre altres finançadors.