El punt TIC de l'Associació per a Joves Teb ofereix, en el marc del Pla de Formació pel Voluntariat de Catalunya, el Curs de Comunicació 2.0 adreçat als responsables de comunicació d'entitats de tot el territori. La formació té una durada de 20 hores i es realitzarà de forma virtual.
 

Curs de Comunicació 2.0 per a entitats
Curs de Comunicació 2.0 per a entitats. Autor: El Teb. 2015. Llicència: BY.

La formació tindrà lloc del 29 de novembre fins el 23 de desembre i es realitzarà de forma completament online. Els interessats hauran de realitzar la inscripció a través d'aquest formulari. El curs té un cost de 15€.

Els continguts del curs seran els següents:

  • La web 2.0, el pla de comunicació i la terminologia utilitzada. El concepte de la web 2.0 ha influït molt perquè hagin sorgit moltes eines i xarxes socials dins Internet. Abans de fer-les servir, cal una planificació i entendre bé tots els termes.
  • El procés de planificació. Abans de posar-se a escriure continguts a les xarxes socials, cal pensar una planificació per arribar a estar en el canal adequat.
  • Les accions a realitzar. La qualitat del contingut és tan important com la planificació. La classificació del contingut mitjançant etiquetes us pot ajudar a estendre el contingut, o no. Utilitzar les eines de community manager també us ajudarà.
  • Les estadístiques. Si voleu analitzar les accions realitzades, cal passar per les estadístiques. Però sobretot, abans, cal entendre-les bé. Això us ajudarà a determinar si la vostra estratègia és vàlida o no. També coneixereu diferents eines que us donaran les estadístiques de les vostres accions.

El Pla de formació del voluntariat de Catalunya és una proposta formativa adreçada al voluntariat de qualsevol àmbit d'intervenció i als seus dirigents, impulsada des del Govern i amb la participació d'escoles i entitats de formació d'experiència reconeguda. La diversitat de cursos i temàtiques que ofereix el PFAVC representa una bona base i un bon recurs per a les entitats de cara a poder elaborar els plans de formació del voluntariat i de les persones que els coordinen.