Premis Dona TIC 2019
Premis Dona TIC 2019. Autor: Oficina Tècnica. 2019. Llicència: BY-SA.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va donar la benvinguda a aquesta cinquena edició dels premis i felicitar les participants per «contribuir amb el seu talent a la construcció d’un territori líder en la revolució tecnològica». Més de 100 candidatures s’han presentat a l’edició 2019, que ha batut rècords de participació. Els guardons han reconegut a 11 dones en les set categories dels premis.

A Catalunya hi ha un 30% de dones a l'àmbit TIC però només el 8% ocupa llocs importants. Per resoldre aquesta quüestió, Puigneró va informar la voluntat del Govern en donar impuls al Pla Dona TIC, un pla estratègic per aglutinar i coordinar les iniciatives que es fan arreu de Catalunya per l'empoderament de les dones a l'àmbit tecnològic.

L’acte va comptar amb la participació de Montse Guardia, directora general d’Alastria Blockchain Ecosystem que va destacar que les tecnologies de la informació i la comunicació en el segle XXI són eines molt potents d'innovació: "Innovar és posar la creativitat en acció. El nostre petroli és la saviesa".

 

Per la seva banda, Jordi Arrufí, director del programa Talent Digital a la Mobile World Capital Barcelona, va fer un repàs de la història i les aportacions de les Dones TIC. "No hi haurà revolució digital sense talent", va concloure.

L’esdeveniment ha coincidit amb el Dia Internacional d’Ada Lovelace, que homenageja a la primera programadora de la història. El jurat presidit per Anna Mercadé, directora de Directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i presidenta de l'Associació 50a50, va distingir la tasca realitzada per les dones en diversos camps

Mercadé va parlar de la necessitat d'educar la mirada i fer esforços per incloure el talent de les dones en llocs de poder. "No podem permetre'ns que les dones no formin part de l'àmbit tecnològic".

La clausura, ha estat realitzada per Joana Barbany, directora de Societat Digital, que va felicitat a les candidates i guardonades, persones assistents i patrocinadors i va animar a totes les dones de l’àmbit digital "a fer xarxa, teixir complicitats i practicar la sororitat".

Us deixem un recull de tuits de l'acte: