La Xarxa Punt TIC ofereix des del 2010 un servei de préstec d'aparells d'accessibilitat disponibles per a tots els punts. Els materials són diversos per tal d'afavorir l'accés a les TIC a un major nombres de persones. Avui coneixem l'experiència d'un dels punts sol·licitants dels aparells adaptats, el Telecentre de Lleida.

Imatge de la prova pilot amb persones invidents a Lleida
Imatge de la prova pilot amb persones invidents a Lleida.

Des de fa poc més d'un any, la ONCE i l'Ajuntament de Lleida van iniciar una prova pilot per a la formació digital de persones invidents. El material, tres teclats de diverses característiques, es reparteix entre els vint punts TIC de la ciutat en funció de la demanda del moment.

Els continguts del curs van des de la creació de carpetes fins a la navegació per Internet. La particularitat, però, es troba en que no són classes exclusives per a persones invidents sinó que els alumnes conviuen a l'aula independentment de si tenen discapacitats visuals o no. Els dinamitzadors asseguren que aquest sistema és positiu perquè d'aquesta manera les persones vidents adquireixen una major sensibilitat respecte a les dificultats dels invidents.

En el següent reportatge podeu veure amb més detall el transcurs de les sessions i conèixer més coses sobre el projecte. 

 

 

Recordeu que el servei de préstec d'aparells adaptats encara és vigent i continua obert a tota la Xarxa Punt TIC. Altres punts que s'estan beneficiant de la iniciativa són el punt Òmnia de Blanes o el punt Òmnia TRIAS de la Fundació Comtal. A més de teclats, també es disposa de pantalles tàctils, trackballs, programari específic, braços articulats o commutadors. Si esteu interessats només cal que contacteu amb l'Oficina Tècnica.