El servei programa diverses accions formatives per tal de potenciar les capacitats digitals de la ciutadania, especialment de les persones que estan en recerca de feina. T’ho expliquem!

Imatge del Punt TIC Vilafranca Virtual
Imatge del Punt TIC Vilafranca Virtual. 2023. Tipus de lletra: Punt TIC Vilafranca Virtual. Llicència: Tots els drets reservats.

El Punt TIC Vilafranca Virtual ha presentat la nova temporada de programes, cursos i càpsules formatives per a millorar les competències digitals de la ciutadania. En primer lloc, el Punt TIC Vilafranca Virtual desenvoluparà el programa OcupaTIC, que busca potenciar les capacitats digitals de les persones usuàries del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès que estan en recerca de feina i formen part d’itineraris d’orientació o fan ús del Club de Feina. En concret, el programa OcupaTIC es divideix en tres mòduls formatius de dotze hores de durada i de diferents nivells de dificultat. El pròxim mes de novembre, començarà el mòdul més avançat sobre el tractament de programes ofimàtics, l’exploració i la gestió de la informació i les eines Google, i el pròxim mes de gener, es tornarà a iniciar el mòdul més bàsic sobre l’ús del ratolí i del teclat i la navegació a Internet. En segon lloc, el Punt TIC Vilafranca Virtual dinamitzarà diverses càpsules formatives de curta durada, de quatre a sis hores, adreçades a tota la ciutadania sobre, per exemple, l’abordatge dels programes de Libre Office, la iniciació a Canva o les gestions i els tràmits en línia. Aviat, es programaran sessions sobre el telèfon mòbil, les xarxes socials o el retoc fotogràfic. Finalment, com a centre col·laborador ACTIC, el Punt TIC Vilafranca Virtual organitzarà els primers mesos del proper any dos cursos de trenta hores de durada per a preparar el certificat ACTIC de nivell bàsic i de nivell mitjà. Paral·lelament, es faran les proves d’acreditació.

Actualment, el Punt TIC Vilafranca Virtual disposa de dos espais físics a Vilafranca del Penedès: La Fassina amb quatre aules TIC i l’Oficina Municipal de Treball amb una aula TIC que es dedica principalment al Club de Feina donant suport a les persones en recerca de feina. Els dos equipaments municipals formen part del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 93 892 03 58 o enviar un correu electrònic a l'adreça de referència vilafrancavirtual@vilafranca.org.