Durant els propers mesos, el Punt TIC organitzarà tres cursos i deu tallers sobre capacitació digital per a acostar les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2018. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Punt TIC del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona dinamitzarà tretze propostes formatives sobre capacitació digital per a acostar les noves tecnologies de la informació i de la comunicació a la ciutadania. L’objectiu serà facilitar l’accés a les noves tecnologies a les persones més vulnerables i fer front a les bretxes digitals, que malauradament s’acceleren amb els processos de digitalització. En primer lloc, el Punt TIC organitzarà el curs ‘Alfabetització Digital i Internet’ del 6 al 21 de maig que tindrà una durada de 25 hores i que parlarà de contingut digital, programes i aplicacions, entre altres. En segon lloc, dinamitzarà el curs ‘Competències Digitals Bàsiques’ del 23 de setembre al 16 d’octubre que tindrà una durada de 60 hores i que parlarà de l’ús del sistema operatiu, la navegació per Internet, la comunicació digital, la identitat digital i la ciberseguretat, entre altres. En tercer lloc, dinamitzarà el curs ‘Competències Digitals Avançades’ del 21 d’octubre a l’11 de novembre que tindrà una durada de 60 hores i que parlarà de l’ús i la configuració del sistema operatiu, el tractament de la informació digital, les eines informàtiques i la resolució de problemes, entre altres. El Punt TIC oferirà quinze places per a cada curs, que estarà obert a totes les persones.

Paral·lelament, el Punt TIC impulsarà deu tallers formatius de curta durada, de tres hores a quatre hores, per a millorar les competències digitals. Les càpsules, que s’oferiran mensualment i estaran obertes a totes les persones, treballadores i en situació d’atur, giraran al voltant del certificat digital, de les eines d’intel·ligència artificial per a l’entorn laboral, de les eines Google per a l’entorn laboral i cursos per a l’acreditació d'ACTIC.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.