Logo de Smart City Expo World Congress
Logo de Smart City Expo World Congress.

El congrés té com a objectiu conèixer les tendències i els models d'èxit a àmbit mundial en la planificació i el desenvolupament urbà intel·ligent, per tal d'aplicar iniciatives innovadores als municipis, malgrat el context de crisi econòmica.

Durant les jornades es posaran sobre la taula els reptes de futur de les ciutats i pretenen ser un espai on compartir coneixement, fomentar la inspiració, la innovació i el debat, així com mostrar projectes de referència mundial. En aquest sentit, a l'estand de la Diputació de Barcelona es presentaran amb detall els projectes que han impulsat la ciutat deSant Cugat, Sabadell, Viladecans i Sant Feliu de Llobregat.

L'SmartCity World Congress abordarà el món de l'energia i la sostenibilitat, passant pel transport i la mobilitat, el medi ambient i el reciclatge, les TIC, la recerca i la planificació urbana.

La participació de Sant Feliu com a ciutat innovadora s'ha centrat en 3 eixos:

  • La creació del Co-Work-Tic, un espai de treball compartit a un telecentre, obert a la ciutadania i emprenedoria.
  • Un complet catàleg de serveis locals en dispositius mòbils.
  • Transparència i dades obertes municipals a disposició de ciutadania i empreses.

Al llarg d'aquests tres dies també es programaran diverses activitats a l'estand. El taller del dimecres a les 10.00 hores el coordina el departament municipal Sant Feliu Innova i l'empresa PovArt estrategia digital, allotjada a Co-Work-TIC, i és un cafè-xerrada de títol "Coworking, emprenedors i digizens" que parlarà de la cultura de la innovació i l'emprenedoria en espais d'empoderament multidisciplinar "smart" com els telecentres 3.0.

Intervindran diversos coworkers del Punt TIC de la Torre del Roser així com innovadors socials i comunitat educativa local de Sant Feliu de Llobregat. La idea és posar en valor que la fórmula de tecnologia+col·laboració pot crear espais, físics i virtuals, col·lectius, integradors i de cooperació multidisciplinar on, la utilització intensiva de les TIC, la creativitat i la cultura Co, permet accelerar projectes d'emprenedoria i d'innovació social.

Durant els tres dies del congrés el programa municipal Sant Feliu Innova explicarà a tothom que s'apropi a l'estand de la Diputació de Barcelona el projecte de transformació de la ciutat des d’un enfocament integral i innovador, on l’aplicació de les TIC i la innovació es posa al servei de les polítiques públiques de competitivitat econòmica local.