La proposta formativa girarà al voltant de les funcions bàsiques de seguretat, les compres segures, les estafes digitals i els consells i les mesures en cas de ser víctima. Imprescindible!

Imatge de ciberseguretat
Imatge de ciberseguretat. 2018. Tipus de lletra: Pixabay. Llicència: BY-SA.

El pròxim divendres 5 de maig, de 10 a 12 hores, el Punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert, que es troba a la localitat de Granollers, organitzarà un curs de seguretat a la xarxa. En concret, la proposta formativa oferirà consells efectius sobre seguretat i prevenció digital. En aquest sentit, la sessió formativa anirà a càrrec de membres de l’Oficina de Relació amb la Comunitat ABP Granollers dels Mossos d’Esquadra.

Entre les temàtiques previstes del curs de seguretat a la xarxa, destaquen les funcions bàsiques de seguretat: protegir l’accés a les funcions del mòbil, les credencials d’accés i com mantenir el nivell de privacitat; les compres segures: la pàgina web segura, què fer abans de portar a terme una compra, els millors mètodes de pagament i els fraus habituals; les estafes digitals: quines són i quines pautes cal seguir per a evitar caure en el parany, i els consells i les mesures en cas de ser víctima d'una estafa digital: el número identificatiu IMEI.

La proposta formativa, que tindrà una part teòrica i una part pràctica, serà gratuïta i de nivell bàsic i estarà adreçada a persones majors de 55 anys. Per a participar-hi, cal portar el telèfon mòbil amb la bateria carregada.