L'Institut Ernest Lluch és un dels dos centres catalans que està participant al projecte europeu Collaborative Design for Smart Pupils. Es tracta d'una iniciativa que durant dos anys, de 2015 a 2017, vol reflexionar en el si de la comunitat educativa com ha de ser la manera d'aprendre a les escoles, a través d'eines digitals que permetin pensar nous mètodes pedagògics col·laboratius i creatius.

Els i les alumnes van visitar l'Smart City Congress de Barcelona, al mes de novembre, per veure en directe quines solucions smart s'estan implementant a les grans ciutats de tot el món. Aprendre de la vida real i més enllà del que posa als llibres esdevé un factor motivacional molt important. Voleu veure com els hi va anar?

El consorci del projecte està format per nou socis, quatre de França: el Collège André Saint-Paul (Le Mas d'Azil); Collège François Verdier (Lezat sur Lèze), Science Animation Centre de Culture Scientifique, Technique et Industrielle de Midi-Pyrénées i Communauté de communes Léze-Ariège-Garonne, i cinc de Catalunya, l'Escola Virolai de Barcelona, l'Institut Ernest Lluch, Everis, The Social Coin i la Generalitat de Catalunya a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.