mVenturesBCN
mVenturesBCN. 2015. Tipus de lletra: Mobile Word Capital Barcelona. Llicència: Tots els drets reservats.

La iniciativa, també coneguda com a mVenturesBCN, preveu accelerar fins a 110 startups digitals en els propers 3 anys. El projecte té un pressupost de 8 milions d’euros que han estat aportats per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme i Fira de Barcelona; tot i que s’està negociant amb nous inversors internacionals per arribar als 15 milions d’euros de pressupost.

mVentures Barcelona donarà cobertura a dos nous tipus d’empresa. Per una banda, vol accelerar startups que ja tinguin el seu producte definit i, en alguns casos, al mercat. En aquest sentit, la MWCB vol atraure a tres programes d’acceleració internacionals per què s’instal·lin a Barcelona i cadascun aculli a deu empreses per any, ja tinguin la seva seu a Barcelona o a qualsevol altre indret. És a dir, 90 startups en total. Per altra banda, el projecte treballarà per fer néixer noves empreses de base digital i per aquest motiu, col·laborarà amb universitats i centres d’R+D per què 20 projectes tecnològics es converteixin en empreses.

El projecte, que funcionarà a ple rendiment a partir del mes de novembre, serà dirigit per Aleix Valls, director del Programa d’Emprenedoria i Innovació de MWCB i responsable de 4 Years From Now, la plataforma de negoci para la creixent comunitat de startups tecnològiques a escala global.