Emmarcada en el Dia Internacional de les Nenes en la Ciència, l’activitat consistirà a gaudir d’una ruta per diversos espais i equipaments descobrint referents científiques. Llegeix més!

Imatge de dona
Imatge de dona. 2018. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Guardonat a la novena edició dels Premis DonaTIC, el projecte ‘+DONES3’, que impulsa l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, dinamitzarà una gimcana sobre dones tecnòlogues. L’activitat es portarà a terme el pròxim dissabte 10 de febrer i consistirà a gaudir d’una ruta per diversos espais i equipaments de la localitat d’Esplugues de Llobregat descobrint referents científiques i llocs emblemàtics. La iniciativa, que s’emmarcarà en el Dia Internacional de les Nenes en la Ciència, començarà a les 10.30 hores a l’EspluLab, que es troba al Carrer de la Riba, número 36, de la localitat d’Esplugues de Llobregat, i està oberta a tota la ciutadania. Les persones participants únicament necessitaran un telèfon mòbil i enginy i ganes per a superar reptes i desafiaments.

El projecte ‘+DONES3’ té com a objectius incentivar les vocacions tecnològiques entre les nenes, entre les noies i entre les dones i trencar la bretxa de gènere existent. Així mateix, busca donar visibilitat a científiques i a tecnòlogues i promoure dones referents contemporànies. Actualment, compta amb la col·laboració de diverses dones tecnòlogues com, per exemple, Neus Sabaté, Kiara Nirghin, Elena García, Limor Fried, Simone Giertz i Laura Artigas. En concret, el projecte ‘+DONES3’ es dirigeix a la comunitat educativa amb xerrades i activitats als centres educatius i a les nenes, a les noies i a les dones amb tallers gratuïts per a iniciar-se en el món de la robòtica, de la fabricació digital, de l’electrònica i de la programació.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.