Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El programa Internet Segura anima a sumar-nos al Safer Internet Day 2021

Publicat el 01/02/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Dia Internet Segura 2021
Dia Internet Segura 2021, per Internet Segura. 2021. Llicència: Tots els drets reservats

El dia 9 de febrer de 2021 se celebra el Dia de la Internet Segura (Safer Internet Day) a nivell internacional i el programa Internet Segura ens anima a sumar-nos amb alguns reptes, especialment adreçats a els nens i nenes i el jovent.

Des de l’any 2004 que se celebra el Safer Internet Day a la Unió Europea, i des de llavors ha arribat a nombrosos països d’arreu del planeta.. Enguany se celebra el 9 de febrer sota el lema ‘Junts per una Internet millor’, el leit motiv d’aquesta diada sensibilitzadora i conscienciadora.

Els seus objectius són:

  • Promoure un ús responsable, respectuós, crític i creatiu de les noves tecnologies
  • Aconseguir entre tots els actors socials i polítics una Internet millor per a tothom.
  • Difondre una Internet millor, segura i respectuosa per a tothom.
  • Ajudar els docents i treballadors socials en la tasca pedagògica d’explicar Internet

Propostes de l'edició 2021

Des del programa Internet Segura, aquest 2021 i sota el lema 'Més digitals i protegits que mai', volen parlar de la situació sanitària actual i les eines digitals que s’han convertit encara en més imprescindibles (teletreball, educació per videoconferència, cultura en línia, compres per Internet, trucades amb vídeo a familiars i amistats…). Aquesta situació, requereix més protecció i ciberseguretat que mai.

Ens proposen, per a les persones educadores partir del visionat d’un vídeodebats a classe i altres activitats relacionades amb la privacitat en l’entorn en línia i la possibilitat de ser víctima d’un frau digital (com ara una suplantació d’identitat).

Per a les famílies, estrenen un nou conte de la sèrie dedicada a la ciberseguretat. La protagonista d’enguany és l’Èrica, que té un problema molt gros amb el joc de moda i un cas de robatori d’identitat.

Pel que fa al jovent, i amb la col·laboració d’Adolescents.cat, han realitzat un estudi per copsar la capacitat de reacció dels joves en casos d’intent de frau digital. Een difondrem els resultats el 9 de febrer, coincidint amb Dia de la Internet Segura.

I per a la Ciutadania en general, han preparat un decàleg sobre el frau digital per aconseguir que cada vegada hi hagi menys gent afectada per aquesta pràctica. Podeu seguir el desenvolupament del #SID2021 a les xarxes socials mitjançant l’etiqueta que han creat per a aquesta edició: #digitalsiprotegits i #diainternetsegura.