Resum reportatge:

Tal com es preveia, l'estrena del Firefox 3.0 va ser tot un èxit i segons indiquen els organitzadors de l'esdeveniment, a tot el món hi ha hagut milions de descàrregues del nou navegador.

Descripció:

En aquesta pàgina podeu veure el repartiment mundial de les descàrregues. Aquest repartiment ens proporciona també una imatge preocupant: la visió concreta sobre el mapa de les grans diferències en l'ús d'internet a tot el planeta. I ens fa veure especialment l'autèntic forat negre que representa el continent africà en aquest camp.

Respecte pròpiament de les característiques de la nova versió de Firefox ja tindrem temps de comentar-les amb més detall. Diguem només que al primer cop d'ull es veu que s'ha afinat encara més el disseny de les icones i la disposició de la capçalera del navegador. Per destacar-ne alguna característica recordarem que fent clic sobre l'etiqueta "visualitza" ens apareix l'opció de "pantalla completa", que deixa només en pantalla el contingut de la pàgina que visitem. Apujant el cursor fins al límit superior, apareix una sola línia d'icones del navegador, que torna a desaparèixer en fer baixar el cursor. Es recupera la mida normal de la capçalera fent clic el botó "restaura" situat gairebé al límit de l'angle superior dret.

Una utilitat del Firefox que no és nova però que encara es pot utilitzar és la finestreta, situada també a la part superior i dreta de la pantalla que acaba amb la icona d'una lupa com a eina de recerca. Normalment, allò que escrivim en aquesta petita finestra es transforma amb una consulta a Google. Però fent clic a la petita fletxeta que hi ha al costat de la G de Google veurem altres possibilitats de consulta, com per exemple Yahoo!. I encara massa poc utilitzada és la possibilitat de consultar directament el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, o la Viquipèdia en català. Val la pena d'explorar totes les possibilitats de consulta, tenint en compte que se n'hi poden afegir més a través dels anomenats "Add-ons" alguns dels quals es troben aquí.