La gestió de les dades en l’àmbit educatiu serà el tema central de l’acte que es farà el pròxim dimecres 22 de novembre, de 17.30 a 19.30 hores, al Hub Social, a Barcelona. Imprescindible!

Imatge de noia
Imatge de noia. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Impulsat per la Fundació Bofill, la iniciativa Laboratori d’Equitat Digital organitzarà una nova trobada el pròxim dimecres 22 de novembre, de 17.30 a 19.30 hores, al Hub Social, que es troba al Carrer Girona número 34 de la ciutat de Barcelona. Aquest cop, es parlarà de les dades ètiques i de com posar les dades al servei de les oportunitats educatives, així com de la personalització de l’aprenentatge, del suport a les persones docents en la presa de decisions, del disseny de les polítiques educatives i de la digitalització.

Inicialment, es comptarà amb un diàleg exploratori entre Judith Jacovkis, doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del grup de recerca Esbrina, i Josep Lluís Segú, soci D’EP Institut i director general d’Educaweb, que serà moderat per l’educadora i assessora en transformació educativa Coral Regí. Tot seguit, s’impartiran tres tastets d’experiències o tallers de manera simultània. Les persones participants podran escollir una de les tres propostes formatives. En primer lloc, de la mà de la Linda Castañeda, es descobriran un conjunt de jocs de taula, els DALI Games, per a treballar habilitats bàsiques pel desenvolupament d’una bona ciutadania digital i per l’aprenentatge de la competència en dades. En segon lloc, de la mà de Juan David, es construirà una intel·ligència artificial a partir de les dades per a comprendre amb profunditat el paper rellevant que juguen en la tecnologia i en la societat actual. En tercer lloc, de la mà de l’Alejandra Sánchez de la cooperativa Colectic, es plantejarà un joc de rol, el Data Control Wars, per a reflexionar col·lectivament sobre diferents futurs tecnològics, sobre el paper de les dades i sobre les estratègies per a aconseguir el seu control.

Les persones interessades a participar-hi poden apuntar-se en aquest enllaç en línia.