Manetes de prevenció per a les portes
Manetes de prevenció per a les portes. Autor: Corporació Sanitària Parc Taulí. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

En l'actual situació d'emergència sanitària, i a causa de la falta d'estoc de material la comunitat maker de Catalunya i de tot l'Estat està creant diferents peces 3D com viseres de protecció i tiradors per a les portes per al personal sanitari. 

El Laboratori 3D del Parc Taulí, centre expert en aplicació mèdica d’impressió 3D, ha posat a disposició de tota la Comunitat Maker el catàleg amb totes les peces 3D validades sempre assegurant condicions de producció i esterilització que garanteixin la seva seguretat. 

Als makers particulars se’ls demana que només imprimeixin aquestes peces determinades. Es tracta d'aquelles que no requereixen dels mateixos controls de qualitat que les peces que han d’estar en contacte directe amb els pacients.

Els dos models més habituals que s'estan imprimint a través dels codis .stl són aquests: 3DPT002 - Sistema preventiu per a portes "HANDS FREE" i 3DPT020 - Protector facial complet. Podeu accedir a ells, aquí.

Com funciona el circuit de sol·licituts de les peces 3D?

Primer de tot, gerències o departaments de compres dels hospitals sol·liciten peces mitjançant un formulari. Poden ser peces del catàleg o altres.

A continuació, el Laboratori 3D Parc Taulí rep les sol·licituds, valida la procedència i coordina les comandes amb el Col·legi Oficial de Metges (COMB). El COMB coordina les comandes amb el Lab3D i emmagatzema la fabricació, per després distribuir-la entre els hospitals de Catalunya.

Les empreses d’impressió 3D que volen col·laborar han de contactar amb el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, que és qui coordina la producció. El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) està coordinat amb el laboratori 3D del Parc Taulí per gestionar les comandes i la distribució de material de manera més adequada.