Fotografia d'un Centros de Dinamización Tecnológica Local d'Astúries
Fotografia d'un Centros de Dinamización Tecnológica Local d'Astúries.

A Astúries els telecentres són coneguts com a Centros de Dinamización Tecnológica Local. Com a qualsevol altre lloc, aquests centres faciliten l'accés a les noves tecnologies i lluiten contra la fractura digital, sobretot, a les zones rurals. Han rebut diversos reconeixements pel treball realitzat durant els seus gairebé 10 anys de trajectòria.

Fins fa uns dies, el tancament dels espais semblava imminent, però el Govern del Principat va anunciar que es reservarà una partida en els pressupostos de 2012 per a aquests equipaments. Tot i així, existeix la possibilitat de que només donin suport als telecentres dels municipis més petits i no pas als dels més grans. Per això, continuen movilitzant-se i reivindicant que volen un 2012 amb telecentres: “Yo también quiero que haya telecentros en 2012”.

Alguns representants es reuniran avui, dimarts 27 de desembre, amb el Director General d'Administració Pública del Principat. Esperen poder obtenir respostes clares i saber així quin futur espera als Centros de Dinamización Tecnológica Local.

Per saber-ne més: Los telecentros, en pie de guerra