El CTFC crea la plana web Dona i treball al món rural
El CTFC crea la plana web Dona i treball al món rural.

Aquest programa forma part de les accions del I Pla de Polítiques de Dones del Solsonès que aquesta entitat va elaborar l’any 2006 i que està emmarcat dins de les directius del V Pla d'acció i desenvolupament de polítiques de dones a Catalunya 2005-07 de l'Institut Català de les Dones.

La plana Dona i treball al món rural té com a objectiu principal oferir un espai d’informació i comunicació per a dones de la comarca i d’altres comarques amb característiques similars. A la vegada, també està pensat per fomentar la visibilitat de les dones al món rural, ajudar a la formació i qualificació i oferir assessorament en temes d’igualtat d’oportunitats a la comarca.

Per assolir aquests objectius compta amb els següents continguts:

  • Informació i notícies referents a la igualtat d’oportunitats al món rural.
  • Accés on-line a estudis i projectes en format pdf que han estat realitzats pel Grup de treball d’Igualtat d’oportunitats del CTFC.
  • Accés on-line a diferents publicacions i estudis relacionats amb la igualtat d’oportunitats en general i en particular al món del treball, en matèria de drets laborals.
  • Accés on-line a les diferents normatives i lleis que fan referència al principi d’igualtat (de la Unió Europea, Espanya i Catalunya).
  • Accés a informació sobre cursos de Formació Contínua i Formació Professional que s’ofereixen al CTFC, així com informació de les entitats de la comarca que també ofereixen aquest tipus de formació.
  • Enllaços d’interès, on es pugui entrar directament a altres portals d’entitats que treballen en temes de formació, treball, igualtat d’oportunitats i món rural.
  • Adreça de contacte per telèfon i correu electrònic, per a qualsevol dubte que es vulgui consultar.

El portal es va crear l’any 2007 i l’any 2008 s’ha actualitzat a nivell de continguts i d’informació, tant pel que fa a notícies i documentació en general, com pel que fa a documents del Grup de Treball d’Igualtat d’oportunitats i a l’oferta formativa del CTFC. Actualment s’està fent difusió del portal, amb la finalitat de que sigui un espai de consulta i participació per a les dones del Solsonès i d’altres comarques del món rural, i de que en un futur proper pugui disposar de diversos apartats que, a més de donar informació, pugui servir per interconnectar les dones que, per la seva situació geogràfica, sovint tenen més dificultats de comunicació amb altres dones.

Si voleu obtenir més informació sobre aquesta iniciativa us podeu posar en contacte amb: isabel.rodriguez@ctfc.es i laura.franzoni@ctfc.es.