CTC es presenta als premis Romper Barreras
CTC es presenta als premis Romper Barreras.

Tot el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) està adaptat perquè les persones amb discapacitat puguin utilitzar tots els serveis i ho facin conjuntament amb la resta d’usuaris/àries, fet que afavoreix la seva integració. A més, el centre tecnològic disposa d’un espai, que és pioner a Catalunya, amb material tecnològic d’última generació adaptat per a persones amb qualsevol discapacitat, ja sigui física, psíquica o sensorial.

 

Crida a la participació

Per poder optar als Premios Romper Barreras el CTC presentarà una memòria on recull tot el projecte i l’activitat que s’hi duu a terme. Al mateix temps elaborarà un vídeo per al jurat del concurs. En una primera part el vídeo el protagonitza una usuària del centre que, mitjançant el llenguatge dels signes, explica els diversos serveis que ofereix i com aquests són accessibles per a les persones amb discapacitat.

Per a la segona part del vídeo l’Ajuntament fa una crida a la participació dels vilatans i vialatanes, entitats i empreses. Aquesta segona part constarà d’un muntatge on els participants voluntaris transmetran, mitjançant diverses escenificacions, el missatge que el CTC és un centre accessible on les persones amb discapacitat poden utilitzar els mateixos serveis que la resta de participants i de manera conjunta.

Les persones, entitats i empreses interessades a protagonitzar les diverses escenes que es filmaran poden demanar més informació i apuntar-s’hi a Masquef@ula del CTC (Av. Catalunya, 58-62). S’hi poden personar de dilluns a divendres al matí i a la tarda (de 9:00 a 13:00 hores i de 17:00 a 20:00) i els dissabtes al matí (de 9:00 a 13:00 hores).

Les filmacions començaran la setmana del 10 de maig i s’allargaran fins a la tercera setmana del mes.

Si el jurat del concurs dóna llum verd a la proposta masquefina el vídeo del CTC es penjarà a la web dels Premios Romper Barreras (www.premiosromperbarreras.es), on s’iniciarà aleshores una votació popular on line que acabarà elegint el guanyador.

 

El CTC, exemple d’accessibilitat

Des que va iniciar la seva activitat el Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa s’ha convertit en un referent per a les institucions i entitats que treballen amb el col·lectiu de persones amb discapacitat, ja que hi han vist un exemple de centre totalment accessible. Moltes d’aquestes entitats han volgut conèixer les nombroses i pioneres eines TIC adaptades i algunes d’elles hi fan sessions periòdicament.

El CTC ha estat expressament ideat per a garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat tant a nivell constructiu com funcional, de mobiliari o d’equipaments.
Així, per exemple, el centre no té cap barrera arquitectònica, ha estat ideat perquè tot estigui a una alçada accessible per a persones que van en cadira de rodes i disposa també de mapes en relleu i “braille” en totes les entrades, entre altres elements.

A més, a la sala d’actes s’hi ha habilitat un sistema d’anella magnètica perquè les persones amb deficiència auditiva puguin seguir les explicacions amb el seu audifon.

Al CTC s’hi ha instal·lat ordinadors amb pantalles augmentatives per a persones amb deficiències visuals i aparells amb software especial. Els i les participants també poden disposar de teclats adaptats al llenguatge braille i de ratolins per a persones amb problemes de mobilitat a les mans.