Cartell per donar a conèixer el microHUB Piélagos
Cartell per donar a conèixer el microHUB Piélagos.

És el cas del centre de coworking Crearium a Monzón, localitat de 17.000 habitants a la província d'Osca, o del microHUB Piélagos, al municipi de Piélagos, Cantàbria, de 23.000 habitants. El reportatge de Zmart.co explica aquestes dues experiències, tot recollint les opinions dels seus fundadors.

África Sanjuán, una de les fundadores de Crearium, assenyala que “a les ciutats petites i en els entorns rurals conviuen un bon nombre de professionals, freelances i pimes que, per les característiques pròpies d'aquests llocs, normalment viuen desconnectats els uns dels altres" i per això considera que “un espai de coworking és la perfecta solució en aquest tipus de context, ja que ajuda a crear una xarxa professional en un entorn dispers”.

El microHUB Piélagos és iniciativa de SocSeeds, que el dinamitza, i l'Ajuntament de Piélagos, que el posa en marxa. Fernando Isasi, de SocSeeds, destaca el paper dels ajuntaments afirmant que “són realment les entitats de gestió més propers a la població i els seus problemes més immediats, això els dóna la possibilitat d'intervenir ràpidament per solucionar les mancances o necessitats".

Podeu llegir l'article sencer: Coworking rural: o cómo el coworking sale de la gran ciudad