L’objectiu serà aprofundir i conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació per tal de tractar de manera més eficient els reptes.

Imatge de mans
Imatge de mans. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dimarts 16 d’abril, el Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitzarà la trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a la localitat de Tremp. La jornada, que començarà a les 10 hores i finalitzarà a les 15 hores, es farà a l’Epicentre, Centre de Visitants del Pallars Jussà a Tremp. L’objectiu serà conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació per tal de tractar de manera més eficient els reptes socials actuals.

La trobada s’iniciarà amb una benvinguda institucional a càrrec de l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero Galera, la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo Moliner, i la directora de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Eva Fiter Cirera. Tot seguit, es presentaran diversos casos locals d’èxit vinculats a la innovació social digital: el projecte ‘Tremp-Sat’ amb Borja Llàser, el projecte ‘Cati, assistent virtual’ amb Markus Urban i Ester Collado del Punt Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador - La Seu d'Urgell, el projecte ‘Hèpic Hub’ amb Lucía González, el projecte ‘FIRE-RES Geo Catch App’ amb Francesc Viaplana i Erico Kutchartt, el projecte ‘Collarets pel monitoratge i control d’atacs al ramat en alta muntanya’ amb Gabriel Lampreave, el projecte ‘Més romànic’ amb Susanna Casanovas i Carles Roca del Punt TIC del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i el projecte ‘Retransmissió en directe amb 5G d’esdeveniments situats a llocs de difícil accés’ amb Marc Orobitg i Albert Crespo. La presentació comptarà amb la moderació de la regidora de Tecnologia i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Tremp, Alba Moré. A continuació, s’articularà una dinàmica de mapatge col·lectiu del territori. Seguidament, hi haurà un dinar de treball i es provaran dues activitats immersives, una experiència amb ulleres de realitat virtual per a visualitzar dinosaures al Geoparc Àrea Digital Alt Pirineu i una visita a la muralla amb realitat augmentada.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.