La trobada buscarà ser un espai de trobada entre professionals per a debatre, reflexionar i experimentar amb l’objectiu d’apoderar socialment infants, adolescents i joves. Interessant!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim divendres 2 de febrer, de 9.30 a 14 hores, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí, que es troba al Carrer del Comerç, número 36, de la ciutat de Barcelona, acollirà la jornada ‘L’aprenentatge en digital en entorns vulnerables’. Per primer cop, el Casal dels Infants, el Maker Convent i la Fundació Fèlix Llobet Nicolau coorganitzen la trobada que buscarà ser un espai de trobada entre professionals per a debatre, reflexionar i experimentar amb l’objectiu d’apoderar socialment infants, adolescents i joves amb la metodologia maker per a fer front a la bretxa digital. La jornada comptarà amb un espai inspiracional i amb un espai experimental.

Dins de l’espai inspiracional, hi haurà ‘Els sostres de vidre: la interseccionalitat en l’accés a les professions STEAM’ de Patricia Santos Rodríguez, professora del grup de recerca en tecnologia educativa TIDE - Universitat Pompeu Fabra, ‘Ni tot allò digital passa per la pantalla ni usar una pantalla implica treballar les competències digitals (endollat versus desendollat)’ d’Eduard Muntaner i Maria Berrocal, membres de la Càtedra Tekhné de la Universitat de Girona, i ‘El maker com a eina de retorn social i de cuidar la comunitat’ d’Oscar Martínez Ciuró, educador, tecnòleg i coordinador del Maker Convent del Convent de Sant Agustí. Dins de l’espai experimental, hi haurà ‘El Tinkering com a eina educativa’ amb Clara Borràs, coordinadora de l’Ateneu de Fabricació del Parc Tecnològic, i Anna Fabón, educadora del Casal dels Infants, ‘Les màquines com a impulsor social’ amb Laura Maliverni i Cristina Valero, fundadores de l’Associació Cultural CosiCosa, i Marc Pascual, educador del programa Tic Tac del Casal dels Infants, ‘El joc com a fórmula per treballar el pensament computacional’ amb Oriol Codina, coordinador de l’espai comunitari de creació digital ‘Obrador Digital’ de la Fundació Pare Manel, i Ximena Ibañez, educadora del Casal dels Infants, i ‘El rol de la persona educadora en el maker’ amb Verónica Martín, responsable del projecte d’infància del Convent de Sant Agustí, i Núria Olivera, educadora del Casal dels Infants.

Les persones interessades poden inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç en línia.