Fit4Jobs
Fit4Jobs. 2015. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: BY-SA.

Aquesta xifra representa una taxa d'èxit del 75%. Els participants han pogut aprendre nocions bàsiques de programació Java, gestió de bases de dades, treball en equip i habilitats socials per a la recerca de feina.

El projecte Fit4Jobs ha estat desenvolupat a Espanya per l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros a Andalusia i Catalunya. La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la informació, i la Junta d'Andalusia, a través del Consorci Fernando de los Ríos, han estat les encarregades de gestionar el programa al territori. La selecció de persones candidates pels cursos de formació va començar al maig de 2015, amb la implicació dels Serveis d'Ocupació de Catalunya i Andalusia. També hi va participar la consultora internacional Everis, encarregada de les dinàmiques grupals i les entrevistes personals.

La Fundació Esplai ha coordinat la organització dels tres cursos, dos a Catalunya i un a Andalusia. L'activitat formativa, de 164 hores de durada, ha permès a les persones participants experimentar la metodologia “learning by doin” (“aprèn amb a pràctica”), basat en un enfocament de projecte i treball en equip.

El Fit4Jobs és un programa de la Comissió Europea per fomentar la ocupabilitat entre els més joves.