El 23 d'abril, torna la campanya #NoiesTIC
El 23 d'abril, torna la campanya #NoiesTIC. Autor: Pexels. 2020. Llicència: BY-SA.

Què celebrem el Dia Internacional de les Nenes en les TIC?

El Dia Internacional de les Nenes en les TIC se celebra el quart dijous del mes d'abril. Va ser l'any 2010 quan els països membres d'Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme adscrit a l'ONU, van decidir crear aquesta efemèride, producte de l'enorme bretxa digital de gènere que s'ha evidenciat al llarg dels anys.

En els últims anys, ha disminuït el nombre de noies i dones que decideixen estudiar i dedicar-se a la informàtica i les tecnologies. I això, en un món tan digitalitzat com en el que vivim, no deixa de ser estrany.

Què farem el dijous 23 d'abril?

Proposem tres accions adreçades tant a les professionals que treballeu en el sector TIC com a les noies que volen dedicar-se a aquest àmbit, a través del nostre Twitter i Instagram amb l'etiqueta #NoiesTIC i #GirlsinICT.

1. Instagram LIVE a les 12p.m al nostre canal amb l'Emma Fernández, participant de la Technovation Girls Catalonia i la Lídia Santiago, dinamitzadora socio-digital l'Òmnia Torrelles.

2. Durant tot el dia, us animem a enviar missatges encoratjadors a les noies amb l'etiqueta #NoiesTIC a Twitter i Instagram

3. Estigues atent/a a les nostres stories d'Instagram! Farem un concurs durant tot el dia sobre dones referents de la ciència i la tecnologia.