Dia Mundial d'Internet 2021
Dia Mundial d'Internet 2021. Autor: Asociación de Usuarios de Internet. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

El Dia d'Internet és una iniciativa promoguda per l'Associació d'Usuaris d'Internet que es celebra en alguns països del món des de l'any 2005. L'objectiu és donar a conéixer la potencialitat que ofereix Internet en l'apoderament i la millora de la vida de les persones i les comunitats. El paper dels punt TIC i els telecentres arreu del territori és molt important en aquest sentit i, per això, t'animem a donar-li un cop d'ull a les activitats que han preparat des de l'associació per si et serveixen d'inspiració.

Programa activitats

En aquesta nova edició hi haurà les següents activitats:

Acte central del Dia d'Internet, Dilluns 17 de Maig

Se celebrarà el 17 de maig en directe i en línia. El tema central sobre el qual es debatrà enguany és: Internet palanca de Transformació Digital i Resiliència.

Gala de lliurament de Premis d'Internet 2021, Dijous 20 de Maig

L'objectiu d'aquests guardons és premiar les millors iniciatives, persones o organitzacions en el bon ús d'Internet i les noves tecnologies. Tenint els seus orígens en 1996 s'han convertit en un dels premis més prestigiosos d'Internet, donant a conèixer grans projectes. En aquesta edició de 2021, les categories que es premien són Transformació Digital, Campanyes de Publicitat i de Comunicació En línia, Marca Personal en Xarxes Socials, Emprenedoria i Recerca i Resiliència Digital.

La Gala de lliurament serà en directe, retransmesa per Internet a través del web oficial i oberta a tots els públics. Aquí podeu consultar el programa.

Activitats de la #Semanadeinternet del 10 al 19 de Maig

Concert d'Internet

Enguany la música també tindrà el seu lloc en la celebració del Dia Mundial d'Internet. Qualsevol persona que sàpiga interpretar algunes de les peces proposades, podrà participar en el concert gravant en vídeo la seva interpretació i pujant-la al web oficial. Aquí pots trobar més informació.

Concurs de fotografia “La tecnologia en la nostra vida quotidiana”

Amb aquesta activitat, conviden a totes les persones majors de 16 anys que disposin d'un dispositiu mòbil o d'una càmera de fotos, a realitzar fotografies que reflecteixin com les noves tecnologies canvien aspectes de la nostra vida diària i a presentar-les a aquest concurs.Pot participar qualsevol persona major de 16 anys, publicant la fotografia en les seves xarxes socials amb les etiquetes #fotoddi2021 i #diadeinternet. Aquí pots trobar més informació.

Activitats escolars

1. Alumnes de Primària: Certamen “Explica'ns com veus Internet”. L'objectiu és dinamitzar la participació dels infants mostrant-nos la seva visió d'Internet a través de dibuixos, contes i poesies. Aquí pots trobar més informació.
2. Alumnes de Secundària: Repte Transformació Digital. L'objectiu és desenvolupar en grups de tres propostes en relació al tema principal "Transformació digital i resiliència" amb aplicació a alguna d'aquestes aèries: Educació, Treball, Cultura o Resiliència (acció social). Aquí pots trobar més informació.
3. Professors: Internet posa l'Educació per “els núvols”. Aquest concurs té com a finalitat visibilitzar experiències educatives en les quals Internet té un paper rellevant com a element de transformació digital, tant en la manera d'ensenyar com en la d'aprendre a distància d'una manera eficaç, segur, equitatiu i inclusiu. Aquí pots trobar més informació. 

Consulteu aquí el programa complet.

I si prepares alguna activitat des del teu punt per commemorar aquest dia, pots escriure's un correu electrònic a través de l'adreça oficina.tecnica[arrova]punttic.cat o contactar-nos a través de Mattermost, Twitter o Instagram.