Imatge de  Robert S. Donovan (Flickr) amb llicència CC BY 2.0: flickr.com/photos/booleansplit/9633373424/
Imatge de Robert S. Donovan (Flickr) amb llicència CC BY 2.0: flickr.com/photos/booleansplit/9633373424/.

El proper 16 d’octubre s’iniciaran els estudis del Màster en Potenciació Digital (Digital Empowerment), dissenyat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per al curs 2014-2015. Aquests estudis s'adrecen a professionals de qualsevol àmbit que fan un ús intensiu de les TIC i necessiten adquirir una visió global i integrada de les aplicacions de la tecnologia al seu àmbit professional i personal, amb l'objectiu de resoldre problemes i impulsar processos d'innovació i millora.

L'informe Nex perspectives on ICT skills and Employment, realitzat per l'OCDE l'any 2005, distingeix tres categories de competències en l'àmbit de les TIC: Especialistes, Usuaris avançats i Usuaris bàsics. Els estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació i de Capacitació Digital de la UOC ofereixen formació en relació amb la primera i última d'aquestes categories, mentre que el Màster en Potenciació Digital pretén satisfer la necessitat de formació d'aquelles persones que volen esdevenir usuaris avançats de les TIC en la seva activitat professional i personal.

L'usuari digital avançat (concepte desenvolupat a l'informe Digital Competences in practice: An Analysis of Frameworks 2012) ha de ser capaç de seleccionar els coneixements adequats a cada situació, integrar coneixements de diferents fonts per trobar una solució, utilitzar la innovació per resoldre problemes nous i actualitzar els seus coneixements contínuament per fer front a la constant evolució de les TIC i del mitjans digitals. Alhora, ha d'estar capacitat per assumir la direcció de projectes i triar les solucions digitals més adequades al seu àmbit professional, responsabilitzant-se de la gestió i comunicació d'organitzacions i grups professionals.

El Màster en Potenciació Digital es caracteritza per la interdisciplinarietat i tranversalitat dels seus continguts, que permetrà adaptar l'aprenentatge dels estudiants a les seves especificitats professionals. 

 

Entre altres coneixements, el màster ensenya a: 

  • Amplificar les possibilitats professionals amb les xarxes socials
  • Gestionar de la informació digital de forma eficient
  • Potenciar la creativitat a través del mitjans digitals
  • Crear i compartir continguts digitals de forma col·laborativa
  • Aplicar tota això, engegant un projecte de forma innovadora, integrant el potencial de les TIC
  • L'entrada en el mon digital no és qüestió d’edat ni de coneixements tecnòlogics, sino d’actitud.
Per ampliar la informació del màster o accedir al formulari d’inscripció, consulteu el web de la UOC.