Ets jove i cerques feina? El mes de setembre és una bona època per fer-ho. Et proposem dues plataformes que et poden ajudar: Mapalaboral i YouRock.

Testejant YouRock a Berlin. Imatge de la pàgina de Facebook YouRock.Jobs
Testejant YouRock a Berlin. Imatge de la pàgina de Facebook YouRock.Jobs.

Aquests dos portals pretenen donar un cop de mà als i a les joves en el seu procés de recerca de feina. Mapalaboral s'adreça a les persones que fan els seus primers passos en el món laboral, guiant-los per tal que puguin definir el seu projecte professional, i YouRock és una mena de LinkedIn específic per a joves.

Creada per la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), amb la col·laboració d'Infojobs i el programa Incorpora de l'Obra Social "la Caixa", Mapalaboral anima els/les joves a seguir aquest itinerari: Primer de tot, els ofereix mitjans per identificar en quin punt estan, per després ajudar-los a explorar els aspectes que encara no tinguin clars, per poder decidir on volen arribar i/o actuar per aconseguir el seu objectiu.

A mesura que van avançant en aquest camí, poden registrar les seves conclusions al Portafoli del projecte professional. Ofereix activitats, recursos, informacions i materials de suport que cada jove pot utilitzar o no, depenent de les seves necessitats i el punt en què es trobi.

La plataforma YouRock és una xarxa social laboral pensada per a joves i promoguda per una organització britànica. Vindria a ser com un LinkedIn de joves que posa en valor les seves habilitats, competències i coneixements. La xarxa compta amb la col·laboració de 18 països i està disponible en 14 idiomes diferents, entre ells el castellà. 

 

 

 

Font: xarxanet.org