Enguany el Dia Internacional de la Internet Segura (Safer Internet Day) arriba a la desena edició. Adreçada especialment a infants i joves, se celebrarà dimarts 5 de febrer i posarà l'èmfasi en els drets i les responsabilitats en la navegació, amb el lema "Connecta't amb respecte".

Safer Internet Day 2013
Safer Internet Day 2013.

Des de l'any 2004, Insafe promou el Dia Internacional de la Internet Segura o Safer Internet Day, tot dedicant un dia del mes de febrer a promoure l'ús segur i responsable de les tecnologies en línia i els telèfons mòbils, especialment entre els infants i els joves, així com en pares, mares, educadors/ores... Aquesta iniciativa convida telecentres, escoles, entitats... d'arreu del món a organitzar activitats al voltant d'aquesta temàtica per conscienciar i educar en l'ús segur i responsable de les TIC. Ofereix un kit per a escoles i educadors/ores amb recursos per augmentar la consciència sobre la seguretat en línia.

Si us animeu a tirar endavant alguna activitat en el marc d'aquesta diada, la podeu donar a conèixer mitjaçant la plana web del Safer Internet Day. A més, us podeu posar en contacte amb altres organitzacions que també realitzen activitats, per compartir idees i establir punts en comú.

A l'Estat espanyol és el centre de seguretat d'Internet Protégeles el reponsable de promoure el Dia Internacional de la Internet Segura. A la plana web Diainternetsegura.es es pot tobar tota la informació sobre la campanya a nivell estatal, la qual tindrà com acte central el segon congrés nacional "Joven y en red", que es realitzarà a Madrid el 5 de febrer.

L'edició d'enguany del Dia de la Internet Segura se centra en els drets i les responsabilitats en línia i porta com lema "Connecta't amb respecte".