Safer Internet Day 2013
Safer Internet Day 2013.

Des de l'any 2004, Insafe promou el Dia Internacional de la Internet Segura o Safer Internet Day, tot dedicant un dia del mes de febrer a promoure l'ús segur i responsable de les tecnologies en línia i els telèfons mòbils, especialment entre els infants i els joves, així com en pares, mares, educadors/ores... Aquesta iniciativa convida telecentres, escoles, entitats... d'arreu del món a organitzar activitats al voltant d'aquesta temàtica per conscienciar i educar en l'ús segur i responsable de les TIC. Ofereix un kit per a escoles i educadors/ores amb recursos per augmentar la consciència sobre la seguretat en línia.

Si us animeu a tirar endavant alguna activitat en el marc d'aquesta diada, la podeu donar a conèixer mitjaçant la plana web del Safer Internet Day. A més, us podeu posar en contacte amb altres organitzacions que també realitzen activitats, per compartir idees i establir punts en comú.

A l'Estat espanyol és el centre de seguretat d'Internet Protégeles el reponsable de promoure el Dia Internacional de la Internet Segura. A la plana web Diainternetsegura.es es pot tobar tota la informació sobre la campanya a nivell estatal, la qual tindrà com acte central el segon congrés nacional "Joven y en red", que es realitzarà a Madrid el 5 de febrer.

L'edició d'enguany del Dia de la Internet Segura se centra en els drets i les responsabilitats en línia i porta com lema "Connecta't amb respecte".