Resum Noticia:

Són dades extretes de l'Informe Global sobre Tecnologia 2007-2008, que situa a l'Estat francès en el lloc 21 del rànquing i a l'Estat espanyol en el 31.

Descripció:

L'Informe Global sobre Tecnologia és un informe que publica cada any el Fòrum Econòmic Mundial (FEM). L'informe d'enguany ha analitzat el desenvolupament tecnològic de 127 països.

Segons aquest informe, el rànquing mundial està liderat per Dinamarca, seguida de Suècia. En tercer lloc es troba Suïssa, que enguany ha pujat dos punts. La llista dels deu primers es completa amb Estats Units, Singapur, Finlàndia, Països Baixos, Islàndia, Corea i Noruega. L'Estat francès ocupa el lloc 21 i l'Estat espanyol el 31. Aquest últim ha pujat un lloc respecte l'any passat. El Txad és l'ultim país de la llista.

Destaca el cas d'Argentina, que ha baixat 11 llocs respecte l'any anterior i es situa en el lloc 77. L'informe assenyala que un dels factors que han provocat aquest descens és que el Govern no dóna prioritat en la seva agenda nacional a aquesta qüestió.

L'informe d'enguany porta el subtítol 'Fomentant la Innovació mitjançant la Preparació en la Xarxa' i ha estat finançat per Cisco Systems.

Més informació: Informe Global sobre Tecnologia 2007-2008