Portada de la "Guia d’oferta formativa per a persones adultes" de l'Ajuntament de Masquefa
Portada de la "Guia d’oferta formativa per a persones adultes" de l'Ajuntament de Masquefa.

Formar-se, més important que mai

Conscient de la importància de formar-se de manera continuada al llarg de tota la vida, especialment en aquest context de crisi, l’Ajuntament continua potenciant l’oferta de cursos per a adults. L’oferta continua posant l’accent en l’estreta relació entre formació i món laboral. Així, gran part d’aquesta formació postobligatòria està orientada a que els alumnes puguin estar més ben preparats a l’hora de trobar feina o millorar la que tenen. També es faran tallers específics de recerca activa de feina.

Per a aquest darrer trimestre de l’any s’han programat cursos, tallers i xerrades en àmbits com la creació i consolidació d’empreses i comerços, la formació per a l’ocupació, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les llengües, els coneixements de base i accessos al sistema educatiu, els esports i l’expressió artística, a més d’exposicions, sortides i conferències, alguns d’aquests amb la implicació de les entitats.

Un curs d’accés a la universitat, principal novetat

Una de les novetats més destacades és que, per primera vegada, es podrà fer un curs per preparar la prova d’accés a la universitat per a persones majors de 25 o 45 anys. Al CTC es podran preparar les assignatures comunes i també se n’oferiran algunes d’específiques que permetran presentar-se a qualsevol de les opcions.

Una altra novetat és que el curs per preparar la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior serà molt més econòmic gràcies a la subvenció de 21.000 euros que l’Ajuntament ha aconseguit de la Diputació de Barcelona. El preu passa dels 50 euros mensuals del curs passat a només 75 euros per a tot el curs actual.

Una guia amb tots els cursos

Per difondre tots els cursos que s’han organitzat l’Ajuntament ha tornat a editar la "Guia d’oferta formativa per a persones adultes", que ja es pot consultar en format paper a l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al CTC (avinguda Catalunya, 58-62). També es pot consultar a www.ctc.masquefa.net/formacio.

Descarregueu-vos la guia

Les inscripcions, a partir del dia 12

Les inscripcions als nous cursos s’obriran el dijous 12 de setembre. Es podran fer presencialment al CTC i online a www.masquefa.cat i www.ctc.masquefa.net/formacio.