Com cada any, el Punt TIC Santa Bàrbara ofereix cursos de formació i alfabetització digital en coordinació amb les entitats planeres que així ho volen. Un dels objectius del punt és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i iniciar-se en el món de les TIC, és per això que resta a disposició de les entitats per oferir aquest servei als seus socis i sòcies.

Grup de dones a l'Infocentre de Santa Bàrbara
Grup de dones a l'Infocentre de Santa Bàrbara.

L’Associació de Dones Planeres, amb la col·laboració de “La Caixa” i de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, organitza un curs d’iniciació a la informàtica per a totes les seves sòcies. Aquesta associació de mestresses de casa, organitza periòdicament cursos i activitats per a sòcies, ara, amb la col·laboració de “La Caixa” i de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, la formació s’ha centrat en l’aprenentatge de l’ús de les noves tecnologies, especialment en les possibilitats d’Internet i dels tràmits que es poden gestionar a través de la Línia Oberta.

El regidor de Noves Tecnologies, Jordi Llorens, es mostra molt satisfet de la bona acollida i integració de les TIC en les entitats de la població, així mateix afirma que des del Punt TIC Santa Bàrbara es continuarà treballant per poder oferir formació i activitats relaciones amb les noves tecnologies i seguir sent una població pionera en la zona oferint aquest tipus de serveis a totes les entitats de Santa Bàrbara i a tota la població en general.