Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Crònica i vídeos de la jornada 'Ciberviolències i participació política de les dones'

Publicat el 18/03/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Laia Serra i Núria Vergés en la jornada 'Ciberviolències i participació política de les dones'
Laia Serra i Núria Vergés en la jornada 'Ciberviolències i participació política de les dones', per Calala Fondo de Mujeres. 2019. Llicència: Tots els drets reservats

Calala Fondo de Mujeres i Pikara Magazine, organitzadores de l'esdeveniment, han compartit als seus portals web un resum d'allò que es va parlar a la jornada, celebrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) el passat 5 de març.

La jornada 'Ciberviolències i participació política de les dones' va començar posant en relleu que la violència de gènere a Internet és real i té conseqüències en el pla físic. Així, van denunciar que hi ha un gran buit jurídic al respecte a l'Estat espanyol.

Davant aquesta situació, la jurista feminista Laia Serra i Pikara Magazine el mes de desembre de 2018 van registrar al Congrés dels Diputats l'informe 'Las violencias de género en línea', que van presentar a la jornada.

Construir estratègies col·lectives per fer front a aquest tipus de violència era un dels objectius de la trobada. Per aconseguir-ho, s'hi van presentar estratègies individuals que estan emprant les dones que pateixen la ciberviolència. Aquesta taula va comptar amb la participació de dones com Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Miriam Hatibi, comunicadora feminista; Silvia Agüero, activista gitana; Alicia Murillo, activista feminista; i la periodista Cristina Fallarás.

Tant al portal web de Calala Fondo de Mujeres com al de Pikara Magazine han publicat cròniques de la trobada, amb les conclusions més destacables. També han compartit dos vídeos, amb la retransmissió en directe que es va fer.

Primera part de la jornada:

Segona part: