Foto de grup dels i les participants de la trobada territorial de Ripoll
Dinamitzadors i dinamitzadores de Sant Bartomeu del Grau, Callús, Manlleu, Centelles, Sta. Eugènia de Berga i Ripoll van participar en la trobada de Ripoll. Autor: Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. 2019. Llicència: BY-SA.

L'Òmnia La Devesa del Pla de Ripoll va acollir la trobada. Així, la dinamitzadora del punt, la Raquell Rull va ser l'encarregada de donar la benvinguda a totes les persones assistents, juntament amb el Ricard Fauracap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital, i l'Anna Inglés, coordinadora de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. També els va mostrar les instal·lacions de l'Òmnia, que està situat al Casal Cívic Ripoll.

La Raquel va explicar que el fet d'ubicar-se a un casal, els permet establir sinergies amb altres entitats. De fet, no només col·laboren amb projectes d'aquest equipament, també ho fan amb els altres Punts Òmnia de Ripoll i amb altres iniciatives comunitàries.

Com a les altres dues trobades celebrades fins al moment, aquesta tercera també va dedicar un espai a la formació. El Pep Oliveras, tècnic de l'Oficina de Dinamització de la Xarxa Punt TIC, els va fer un tast del que és el curs en línia 'Nous Artesans Digitals', tot compartint recursos i idees per portar la cultura 'maker' als punts. Així, entre tots i totes van poder reflexionar sobre el pensament computacional, la robòtica educativa, la programació, la creativitat, etc.

La jornada va acabar amb una dinàmica per compartir necessitats i reptes que afronten els Punt TIC de la Catalunya Central i els seus dinamitzadors i dinamitzadores. Una de les conclusions de la dinàmica va ser que el tarannà del punt ve marcat per l'actitud i el potencial del seu personal dinamitzador.

Els i les participants van destacar també que troben a faltar més reconeixement per part de la classe política i que voldrien que la ciutadania s'apropiés dels projectes dels punts, per tal que siguin els i les participants qui reclamin els serveis. 

Van destacar la importància de fer xarxa i sortir de l'individualisme, per tal de construir plegats i plegades. Però tot assenyalant que manquen hores per fer-ho. Van aprofitar per agrair poder comptar amb un espai de trobada com aquest, per compartir idees i fer contactes.

Per acabar, us compartim algunes de les fotografies, que mostren l'ambient que es va viure a la jornada.

Jornada Territorial Catalunya Central (Ripoll)