"Créixer amb Codi i Robots" és la primera trobada presencial desprès de la creació al mes de juny d'una comunitat de pràctiques, gestada a la "Jornada TIC i Presó". El punt Òmnia de l'Associació per a Joves Teb, al barri barceloní del Raval, va acollir la convocatòria. L'èxit de participació, amb la sala plena de gom a gom, és la prova que la robòtica i la programació per l'aprenentatge són un dels eixos a explorar i potenciar entre els i les dinamitzadores de la xarxa. A continuació, us deixem amb l'streaming de la trobada i amb una selecció de les millors fotos!

 

La trobada va arrencar amb una mostra d'experiències i bones pràctiques en l'àmbit educatiu i dels punt TIC. Les persones assistents van poder conéixer propostes diverses a dins i fora de la Xarxa: des de la creació d'un hort amb Arduino o programació amb Scratch a les escoles fins a la presentació del projecte Codemob o els clubs de codi de Mozilla. També va ser el moment de presentar un projecte de prèstec de kits de robòtica per a professionals de la Xarxa Punt TIC. El servei planteja la cessió de kits de Little Bits i fitxes d'activitats per aquells centres que vulguin fer el salt en aquest àmbit. Us deixem amb les presentacions de la trobada:

 

 

 

 

 

 

La segona part de la sessió va ser més pràctica. Els i les participants es van dividir en grups de treball entorn a les dues temàtiques proposades: programació i robòtica. En un ambient dinàmic i participatiu, es van proposar solucions i idees sobre com introduir aquesta innovació a la programació dels punts, tot i no disposar de robots.