Maker Party Barcelona
Maker Party Barcelona.

El simple fet de començar a la cuina d'una amiga i passar a una petita sala d'una fàbrica de creació com les que té l'Espai30 per fer la Maker Party, vol dir que la gent està interessada en aquest tipus d'iniciatives que fan arribar la web, aquesta gran desconeguda, a la majoria d'usuaris que habitualment naveguen sense ser conscients que passa amb la seva informació i privacitat.

 
David Guarch, l'organitzador a nivell local, opina que parlar de la seguretat de la nostra informació en navegar per la web (protocols de seguretat, contrasenyes, compres en línia) és essencial i que és facil partir dels materials, però encara és més important començar amb la pregunta: "Com funciona la Web i què fa que no sigui segura?". Reunir un grup de persones amb interessos diferents i poder parlar d'un tema tan important com és la seguretat a la Web, aportant cadascun les seves experiències i consells, fa que jornades com aquestes s'allarguin una miqueta més del compte.

La trobada que es va realitzar a l'Espai30 va passar de ser una masterclass sobre seguretat al web per esdevenir un debat entre amics que s'allargaria fins que els van fer fora de l'Espai 30. Els temes que es van tractar van anar des del debat sobre com és possible enviar un missatge per WhatsApp i rebre'l en qüestió de mil·lisegons fins a què passa si ens connectem amb una WIFI que sembla pública i no ho es. "Quan compro en una botiga és millor pagar amb targeta o PayPal? Això de les galetes és tan galeta?" Aquestes i d'altres qüestions similars van ocupar el temps dels participants, que vam poder compartir les seves experiències i debatre i comentar el món de la web. 

Trobareu més informació sobre aquesta experiència al blog personal del David Guarch, tot un emprenedor de la web oberta.