Es tracta d'una col·lecció de recursos per a persones, comunitats i empreses que vulguin aprendre a desenvolupar i contribuir a un projecte de codi obert. Es busquen persones voluntàries per traduir les guies al català.

Il·lustració Open Source Software
Open Source Guides ofereix diferents recursos sobre el software de codi obert. Autor: Open Source Guides.

Contribuir al codi obert pot ser una forma gratificant d'aprendre, ensenyar i crear experiència en pràcticament qualsevol habilitat que puguis imaginar. Amb aquesta convicció, Open Source Guides ofereix materials per conèixer el software de codi obert, com contribuir-hi, com crear un projecte de codi obert, com construir comunitats de benvinguda, aspectes legals, bones pràctiques, etc.

Aquest recurs està creat per la plataforma de desenvolupament GitHub, però estan oberts a rebre aportacions. S'hi pot col·laborar de diferents maneres:

  • Arregla inconsistències editorials o inexactituds.
  • Afegir històries, exemples o anècdotes que ajudin a il·lustrar un punt.
  • Revisar el llenguatge per ser més accessible i amigable.
  • Traduir guies a altres idiomes.

Des de l'associació Coopdevs, que crea solucions tecnològiques per fomentar l'economia social, s'han proposat donar un cop de mà en aquest darrer punt, traduint la guia al castellà i al català. De fet, la versió en castellà ja és disponible.

Per poder col·laborar en aquesta traducció no cal ser desenvolupador/a web, sinó tenir ganes i temps. Trobareu totes les indicacions necessàries per fer aquesta aportació en aquest enllaç.