Coworking
Coworking.

El coworking és una nova tendència destinada a treballadors autònoms, els qui normalment treballen a les seves cases o llocs públics. És una forma de treball que permet compartir un mateix espai de treball, tant físic com a virtual, per desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenta projectes conjunts. Diguem que ofereix una solució per al problema d'aïllament de molts treballadors independents que comporta l'experiència del treball a casa i intenta que es trobin en un espai de treball compartit on es fomenten valors de la cultura knowmad (un nou perfil professional, una persona creativa, imaginativa i innovadora que pot treballar amb gairebé tothom, en qualsevol moment i en qualsevol lloc) la col·laboració, la comunitat i el networking.

Però anem per passos. Quins són els avantatges? Inicialment un podria pensar que el principal avantatge del coworking per a autònoms i emprenedors és l'estalvi de costos, quan en molts dels casos no és del tot així. Els beneficis són múltiples encara que podríem dir que es basen en tres punts clau:

Networking. Augmentar la xarxa de contactes amb la finalitat de crear xarxes de contactes de confiança, que puguin derivar en nous projectes o en la millora d'aquells en els quals ja s'està treballant.

Col·laboració: Possibilitat de col·laborar amb altres professionals, on l'espai de coworking és l'hàbitat d'aquesta comunitat de suport i col·laboració en constant evolució. En un entorn de veritable coworking es crea una comunitat de treballadors independents amb diferents perfils professionals, que treballant en un mateix espai aprenen uns d'uns altres i poden desenvolupar conjuntament projectes.

Flexibilitat: Tenir major flexibilitat d'horari i major mobilitat. En paral·lel augmenta la productivitat i una major facilitat per “fer focus” en el que realment importa en el treball diari.