La convocatòria, que romandrà oberta fins al 30 de setembre, està dirigida a dissenyadors, creatius, makers i artistes de tot el món que fan ús de les eines de fabricació digital per al desenvolupament de les seves idees creatives.

Convocats els YouFab Global Creative Awards 2015
Convocats els YouFab Global Creative Awards 2015.

YouFab Global Creative Awards 2015 tenen com a objectiu promoure, impulsar i fomentar l'activació i el reconeixement del camp de la fabricació digital des d'un punt de vista creatiu a través d'un marc global. Són iniciativa de la plataforma internacional FabCafe i enguany arriben a la quarta edició.

Aquests premis assenten el seu ideari en la consecució de quatre objectius:

  1. Reconèixer l'excel·lència de treballs creatius realitzats amb l'ús d'eines de fabricació digital per impulsar i promocionar la consciència a una escala global dels nous mèrits i possibilitats que aquesta nova tecnologia ens ofereix.
  2. Apropar la fabricació digital a les indústries existents i estimular a les indústries creatives de propera generació.
  3. Promoure descobrir i donar suport a nous talents que treballen en el camp de la fabricació digital, i en cambra.
  4. Contribuir a engrossir la xarxa de creadors que operen en aquest àmbit, a fi que augmenti l'ús de la fabricació digital en una àmplia gamma d'indústries i amb això estimular l'economia.

D'entre tots els projectes que entre l’1 de juliol i el 30 de setembre s'inscriguin al certamen, un jurat internacional seleccionarà els finalistes i atorgarà un trofeu i un premi de 1000 dòlars al guanyador del Gran Premi i un trofeu i 500 dòlars al Primer Premi.

La decisió del jurat es donarà a conèixer el 15 de desembre de 2015 i la cerimònia de lliurament que tindrà lloc el 8 de gener de 2016 al FabCafe de Tòquio, Japon, coincidint amb la inauguració d'una mostra que recollirà els projectes presentats al certamen. Durant els mesos de febrer, març i abril de 2016 les seus de FabCafe Taipei, Bangkok, Barcelona i Nova York, respectivament, comptaran amb la itinerància d'aquesta exposició.