Il·lustració per difondre el premi #SaferInternet4EU
La campanya # SaferInternet4EU pretén promoure la seguretat en línia i l'alfabetització mediàtica. Autor: Better Internet for Kids. Llicència: Tots els drets reservats.

La campanya #SaferInternet4EU , impulsada per l'estratègia europea Better Internet for Kids (BIK), pretén fomentar la seguretat en línia, l'alfabetització mediàtica i la seguretat cibernètica, fent que els infants, pares i mares i professorat coneguin millor les oportunitats i desafiaments digitals. En el marc d'aquesta iniciativa, s'ha llançat una convocatòria de premis que vol mostrar el paper principal que juga la Unió Europea en aquest camp.

Els premis #SaferInternet4EU s'adrecen a  eines, serveis, recursos i iniciatives que promoguin la seguretat a Internet i compten amb tres categories:

  • Millor pràctica de les organitzacions, que premiarà un programa d'educació en seguretat online d'alta qualitat i innovador, recurs o campanya de sensibilització dirigit a joves, professors o pares. Aquesta categoria està oberta a organitzacions públiques i privades especialistes i acadèmics.
  • Millor pràctica del professorat, que premiarà una iniciativa, recurs, eina o solució inspiradora d'un/a professor/a o un grup de professors/ores.
  • Millor pràctica dels joves, que premiarà una iniciativa, recurs, eina o solució inspiradora d'un/a jove o grup de joves.

Les candidatures haurien de centrar-se en qüestions relacionades amb l'esfera de Better Internet for Kids (BIK), abordant temes com ara les notícies falses, el ciberassetjament, joguines connectades i preocupacions sobre la privadesa, preparació o exposició a continguts nocius o inquietants, o qüestions d'higiene cibernètica més en general.

La competició es desenvoluparà en dues fases. La primera fase serà la de presentació de candidatures, que s'allargarà fins al 15 de maig. En una segona fase, els/les finalistes hauran de presentar un material audiovisual presentant el seu projecte i es farà un procés de votació popular. El 20 de novembre tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis, a Brussel·les, Bèlgica.