Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Convocatòria per participar en els pemis #SaferInternet4EU

Publicat el 14/03/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Il·lustració per difondre el premi #SaferInternet4EU
La campanya # SaferInternet4EU pretén promoure la seguretat en línia i l'alfabetització mediàtica, per Better Internet for Kids. Llicència: Tots els drets reservats

Aquests premis reconeixeran eines, serveis, recursos i iniciatives que promoguin la seguretat en línia i l'alfabetització mediàtica entre els infants, pares, mares i professorat. S'hi poden presentar candidatures fins al 15 de maig.

La campanya #SaferInternet4EU , impulsada per l'estratègia europea Better Internet for Kids (BIK), pretén fomentar la seguretat en línia, l'alfabetització mediàtica i la seguretat cibernètica, fent que els infants, pares i mares i professorat coneguin millor les oportunitats i desafiaments digitals. En el marc d'aquesta iniciativa, s'ha llançat una convocatòria de premis que vol mostrar el paper principal que juga la Unió Europea en aquest camp.

Els premis #SaferInternet4EU s'adrecen a  eines, serveis, recursos i iniciatives que promoguin la seguretat a Internet i compten amb tres categories:

  • Millor pràctica de les organitzacions, que premiarà un programa d'educació en seguretat online d'alta qualitat i innovador, recurs o campanya de sensibilització dirigit a joves, professors o pares. Aquesta categoria està oberta a organitzacions públiques i privades especialistes i acadèmics.
  • Millor pràctica del professorat, que premiarà una iniciativa, recurs, eina o solució inspiradora d'un/a professor/a o un grup de professors/ores.
  • Millor pràctica dels joves, que premiarà una iniciativa, recurs, eina o solució inspiradora d'un/a jove o grup de joves.

Les candidatures haurien de centrar-se en qüestions relacionades amb l'esfera de Better Internet for Kids (BIK), abordant temes com ara les notícies falses, el ciberassetjament, joguines connectades i preocupacions sobre la privadesa, preparació o exposició a continguts nocius o inquietants, o qüestions d'higiene cibernètica més en general.

La competició es desenvoluparà en dues fases. La primera fase serà la de presentació de candidatures, que s'allargarà fins al 15 de maig. En una segona fase, els/les finalistes hauran de presentar un material audiovisual presentant el seu projecte i es farà un procés de votació popular. El 20 de novembre tindrà lloc la cerimònia de lliurament de premis, a Brussel·les, Bèlgica.

Et pot interessat també

Premis Somos-Digital
Publicat el 10/01/2022
0
JdIS i SteamonEdu 2022
Publicat el 21/12/2021
0
La presència de la JdIS a les xarxes socials
Publicat el 13/12/2021
0
Persones dinamitzadores a la JdIS 2021
Publicat el 13/12/2021
0
La JdIS 2021 es va celebrar en format híbrid
Publicat el 13/12/2021
0