Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Convocatòria per atendre gent gran en situació de dependència a través de la tecnologia

Publicat el 08/07/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge per a difondre la convocatòria per a presentar solucions tecnològiques atendre de manera efectiva la gent gran en situació de dependència en el marc de les Superilles socials de l'Ajuntament de Barcelona
Imatge per a difondre la convocatòria per a presentar solucions tecnològiques atendre de manera efectiva la gent gran en situació de dependència en el marc de les Superilles socials de l'Ajuntament de Barcelona, per PX Here. 2016. Llicència: BY-SA

L'Ajuntament de Barcelona obre una convocatòria per a atendre a persones grans en situació de dependència a través de solucions tecnològiques. La proposta la coordina l’Àrea de Drets Socials i el Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital i està oberta fins el 26 de setembre de 2019.

L'’Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i el Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital llencen el Repte social: “Com podem atendre de manera efectiva la gent gran en situació de dependència en el marc de les Superilles socials?” per ajudar a persones grans en risc d'exclusió social i dependència.

L'objecte de la convocatòria es basa en l’increment de la demanda de serveis socials a causa de l’envelliment de la població, juntament amb la previsible reducció de les pensions futures i l’augment dels preus de l’habitatge que fan necessari repensar les estructures i la distribució d’aquests serveis, així com trobar models complementaris o alternatius als centres residencials.

La resposta de l'Ajuntament és dividir Barcelona en unes 300 Superilles socials d’uns 6.000 habitants cadascuna per prestar serveis de qualitat i proximitat a la gent gran i, en una segona fase, estendre el model a altres aspectes essencials per al benestar de la comunitat, com la cura dels infants, la cultura i l’educació i noves maneres de solucionar l'accessibilitat a l’habitatge. En aquestes Superilles socials, les persones envelliran en habitatges adaptats a les seves necessitats funcionals i d’espai sota un sistema de governança participativa i de proximitat; a més, totes rebran els mateixos serveis amb independència del nivell de renda.

A través d'aquest enllaç es poden consultar les bases de la convocatòria, oberta fins el 26 de setembre.

Mitjançant aquest formulari, es poden presentar les propostes de solució al repte i adjuntar el document Declaració Responsable omplert i signat (es pot descarregar al final del formulari).

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.