Imatge de la multivideoconferència entre punts del 26/11/2010
Imatge de la multivideoconferència entre punts del 26/11/2010.

La plataforma ViewCAT dotarà als Punt TIC d’un espai virtual interactiu que permetrà realitzar videoconferències entre múltiples participants, compartir fitxers de manera online i establir canals de comunicació instantània. Aquesta plataforma, a diferència de les solucions de videoconferència actuals, no requereix cap tipus d’instal·lació ni software especial, només cal una connexió a Internet.

Avui, diversos Punt TIC i representants d'i2CAT s'han connectat a través d'aquesta plataforma per tal de comprovar el funcionament. Hi han participat: Xavier Aranda, des de l'Òmnia de l'Associació per a Joves TEB, Anna Teruel del Punt TIC de les Borges del Camp, Ramon Oromí del Punt TIC-Òmnia góTIC de Tàrrega, i Joan Manel Martín i Antoni Santoyo, de la Fundació i2CAT.

El 12 de novembre es va realitzar la primera prova. Hi van participar Xavier Aranda, tècnic de l'Oficina Tècnica, Jordi Rodríguez, dinamitzador de l'Òmnia Camp Clar de Tarragona, i Carles Roca, dinamitzador del Punt TIC Alta Ribagorça de Pont de Suert.