La xarxa social Mastodon és una plataforma descentralitzada, és a dir, no és dirigida per una organització o per una empresa, i funciona a través del fedivers.

Imatge de xarxa social
Imatge de xarxa social. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Creada el 2016, Mastodon és una xarxa social descentralitzada, on les persones usuàries s’agrupen per comunitats. Entre les principals diferències amb les xarxes socials tradicionals, hi ha qüestions com la protecció de dades, ja que la recopilació de dades de les persones usuàries no és accessible per a tercers i, a més, aquesta està protegida perquè només hi pugui accedir la persona que ha emès la informació, l’edició de les publicacions de manera gratuïta o la manca de publicitat. Actualment, compta amb 24 milions de persones.

La xarxa social Mastodon és una plataforma descentralitzada, és a dir, no és dirigida per una organització o per una empresa, i funciona a través del fedivers, una gran xarxa d’espais webs de mitjans socials que estan operats de forma independent. Il·lustrada per un elefant, Mastodon ofereix a les persones navegants la possibilitat de crear servidors, comunitats o instàncies, que són gestionats per les mateixes persones usuàries i on s’agrupen persones amb interessos comuns. Per a més informació, es pot entrar al web de Mastodon.